Iniţiere în fotografia peisagistică la Amara

Lacul Amara, parcul dendrologic din staţiune, plajele şi aria de protecţie avifaunistică sunt imortalizate zilele acestea de zeci de aparate de fotografiat! La Centrul de Agrement Pavilioane din Amara este organizată în premieră o tabără naţională de fotografie. 40 de copii din Ialomiţa şi Mehedinţi, cu vîrste între 10 şi 18 ani, sunt iniţiaţi în fotografie peisagistică în ariile protejate. Astfel, copiii deprind tainele fotografiei şi promovează totodată şi staţiunea balneoclimaterică. În cadrul natural protejat unde este amplasat centrul, după prezentarea câtorva noţiuni teoretice, participanţii au făcut şi primele fotografii.

Nu este suficient să apeşi pe un buton ca să iasă o fotografie reuşită, nici să ai cel mai performant aparat ori o lumină bună. Important este omul din spatele aparatului. De aceea, tinerii participă atât la workshopuri practice, cât şi teoretice, unde învaţă noţiuni elementare şi tehnici speciale de fotografiere.
Tabăra este organizată de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret şi de Fundaţia „Ciulinii Bărăganului”, cu sprijin financiar guvernamental, şi îşi propune ca cei 40 de cursanţi să realizeze primele fotografii peisagistice atât pe pământ, cât şi pe apă, cu ajutorul unor ambarcaţiuni. Apoi să le selecteze împreună cu instructorul pentru a întocmi un album de promovare a unicităţii staţiunii Amara.
În afară de inițierea tinerilor în fotografie, DJST Ialomița speră ca prin această inițiativă să promoveze noi forme de turism eco pentru copii și tineri, în care aceștia să fie educați în spiritul respectului față de mediul încojurător.

Lasă un răspuns