Muzică simfonică în centrul Sloboziei

Centrul oraşului Slobozia a răsunat marţi seară de muzică simfonică! Platoul din faţa Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” s-a transformat în scenă pentru orchestra Camerata Elite, din Bucureşti. Aceasta a interpretat într-un cadru mai puţin formal, o compoziţie elitistă- simfonia a şasea a lui Beethoven. Iubitori de muzică clasică sau simpli trecători, curioşi de manifestarea din stradă, slobozenii au ocupat rapid locurile pe scaune, bănci sau pe bordurile din jurul fântânilor arteziene, şi preţ de câteva zeci de minute s-au bucurat de un spectacol fără precedent.

Spectacolul a fost şi o lecţie pentru privitori, prezentatorul german familiarizându-i pe slobozeni cu instrumentele unei orchestre.
După ce publicul s-a familiarizat cu sunetul fiecărui intrument în parte, a început concertul. Fiecare parte a simfoniei a şasea, „simfonia naturii” sau „Pastorala” marelui compozitor german , Ludwing van Beethoven, a avut şi o povestire dintr-o călătorie la ţară. Opera lui Beethoven este una din cele mai frumoase compoziţii ale sale şi reflectă dragostea sa pentru natură şi amintiri ale vieţii la ţară, care l-au inspirat în scrierea ei în 1807.
Slobozenii au avut în faţă muzicieni de elită din principalele orchestre bucureștene, care formează Camerata Elite. Încă de la primele apariții în fața publicului, în anul 2012, orchestra s-a remarcat prin capacitatea de a cânta fără dirijor, o raritate între orchestrele din România, precum și prin adaptabilitatea la genul muzical abordat, fie că a fost vorba de muzică simfonică, de operă sau musical.

Lasă un răspuns