Au venit americanii în Bărăgan! „Saber Guardian 2017” la Slobozia

Demonstrație de prietenie româno-americană vineri după-amiază (14 iulie), în Piața Unirii din Slobozia! De la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanţa, a sosit în inima Bărăganului un convoi militar american, pentru a promova în rândul ialomiţenilor buna cooperare între forţele armate din SUA şi România. Ca urmare a parteneriatului strategic dintre cele două forţe aliate, în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 ( SG17), militarii au adus în stradă pentru public o expoziţie de vehicule, arme şi echipamente de luptă, tehnică folosită de soldaţi în teatrele de operaţiuni!

„Are opt kilograme, e arma pe care o folosim in armata americana, foarte asematoarea cu AK 47 pe care il folositi voi. Cealalta e un fel de mitraliera…nu va temeti, nu are munitie in ea, dar e perfect functionala. Dar asta ramane arma pe care ne bazam intotdeauna.”

„Acesta este un lansator de rachete…In principal se foloseste impotriva tancurilor si blindatelor, poate trage pana la o distanta de 4 kilometri, dar acuratetea maxima e la 1 kilometru. E foarte distractiv sa tragi cu ea.”

SG17, la care participă 25 mii soldaţi din 23 de ţări ale Europei, este inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa şi urmărește să demonstreze capabilitățile întrunite și multinaționale superioare ale SUA, aliaților și partenerilor, și evidențiază coeziunea, unitatea și solidaritatea acestora în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni.
Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017, planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa, este organizat anual începând din 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

Lasă un răspuns