Noi acorduri de parteneriat cu chinezii în Ialomiţa

Ialomiţa a primit o nouă delegaţie de chinezi în vizită de lucru! Autorităţile locale şi judeţene, împreună cu primari şi parlamentari de Ialomiţa, au primit sâmbătă (15 iulie) o delegaţie a provinciei Henan din Republica Populară Chineză. Întâlnirea a avut loc sub egida Dialogul 2017 al Partidelor politice dintre China și țările Europei Centrale și de Est „16+1″ şi a adus la masa consultărilor 21 de reprezentanți ai administrației publice şi mediului de afaceri din Provincia Henan.

Consultările dintre cele două administraţii au fost finalizate cu semnarea a trei scrisori de intenţie, între Consiliul Judeţean şi provincia Henan, între Primăria Municipiului Slobozia şi oraşul Linzhou, precum şi între Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Ialomiţa şi reprezentanţa comercială a regiunii Henan, Compania Populară de Asigurări. Aceasta cu rolul de a întări relaţiile administrative şi comerciale între cele două regiuni, dar şi în vederea demarării unor acţiuni comune ale părţilor semnatare.
Momentul semnării celor trei scrisori a fost urmat de cel al oferirii de cadouri.
Provincia Henan este a cincea regiune ca forţă economică din Republica Populară Chineză şi înregistrează populaţia cea mai numeroasă. Specificul comun al celor două regiuni din China şi România este agricultura, motiv pentru care oficialii şi-au propus dezvoltarea relaţiilor de colaboare în acest domeniu, alături de infrastructură şi energie regenerabilă.
După declaraţiile de presă, delegaţia româno-chineză a continuat vizita de lucru la Parcul Industrial din Slobozia şi la agenţi economici din judeţ.

Lasă un răspuns