“Reactivate”- Reactivarea carierei pentru persoane cu vârsta mai mare de 35 de ani

“Reactivate” este un proiect deschis persoanelor în vârstă de peste 35 de ani, aflate în șomaj, și a angajatorilor cu nevoi de recrutare din toate țările Uniunii Europene. Acesta are ca scop să asigure legătura dintre angajatorii cu locuri de muncă vacante greu de ocupat și candidații calificați din toată Europa.
Partenerul principal este Serviciul Public de Ocupare din Suedia. Durata proiectului este până la sfârșitul lunii mai 2018.
Proiectul susține mobilitatea europeană și recrutările durabile cu condiții de muncă echitabile.
Pachetul de servicii de mobilitate include sprijin financiar pentru: interviu, relocare (individuală sau împreună cu membrii familiei), curs de limbă străină și recunoașterea calificărilor.
Conditiile principale pentru a putea beneficia de sprijinul financiar sunt: persoană cu varsta mai mare de 35 ani, cetățean al unei țări UE/SEE, Islanda și Norvegia, sa fie inscris in evidenta Serviciului Public de Ocupare, locul de muncă pentru care s-a aplicat trebuie sa aiba o durata de cel putin 6 luni, angajatorul sau alt proiect sa nu suporte cheltuielile pentru transport și nici pentru cazarea temporară până la primul salariu.
Aplicaţia pentru sprijin financiar trebuie sa fie depusa înainte de a părăsi țara, înainte de data la care este programat interviul și înainte de data începerii noului loc de muncă.
Sprijinul financiar nu poate fi plătit pentru aplicare retroactivă!
Mai multe informații găsiți pe pagina ANOFM – EURES România dedicată acestui proiect www.eures.anofm.ro/reactivate.php

Lasă un răspuns