Mircea Diaconu și Horațiu Mălăele s-au întâlnit cu cinefilii din Amara

Actorii Mircea Diaconu și Horațiu Mălăele au însoțit Caravana Filmului Românesc la Amara, pentru a prezenta publicului cinefil producțiile care îi au ca protagoniști. „Tache” și „Funeralii fericite” au fost proiectate la Grădina de Vară din orașul stațiune în prezența celor doi mari artiști ai teatrului și cinematografiei românești. Localnici și turiști au râs, au aplaudat și au cugetat la replici memorabile. Mircea Diaconu a fost Tache, un gropar care află că are cancer și mai are doar două luni de trăit. Se grăbește să iși pregătească înmormântarea, pentru care își cheltuiește toată agoniseala. O comedie neagră- ironică, dar umană, care îl prezintă pe actor, altfel decât îl știm.

Proiecția a ținut publicul în fața marelui ecran până la final cu mult umor și cu o distribuție de excepție.
Reflecția asupra vieții în fața morții este o idee reluată și de filmul lui Horațiu Mălăele, „Funeralii fericite”. Proiecția a fost precedată de momente umoristice din recitalul „Sunt un orb”, cu care actorul și-a obișnuit publicul.
Actorul a eliberat scena în aplauzele publicului pentru proiectarea filmului „Funeralii fericite”, tot o comedie neagră, al cărei protagonist și regizor este. O ghicitoare îi prezice lui Lionel și altor doi prieteni de-ai săi când și cum va muri, iar de aici începe nebunia.
Caravana filmului românesc a revenit la Amara cu capodopere ale cinematografiei naționale, fiind proiectate în are liber în perioada 17-23 iulie, „Mihai Viteazul”, regia Sergiu Nicolaescu, „Iarna bobocilor”, regia: Mircea Mureşan, „B.D. la munte şi la mare”, „B.D. intră în acţiune”, „Cucoana Chiriţia”, regia: Mircea Drăgan.

Lasă un răspuns