Spectacol pe Dunăre de Ziua Marinei la Călăraşi

A fost spectacol pe Dunăre de Ziua Marinei la Călăraşi! Sute de oameni au luat cu asalt faleza şi au stat cu ochii aţintiţi pe bătrânul fluviu pentru a vedea defilarea a diferite ambarcaţiuni. Cei mai curajoşi s-au urcat în bărci şi s-au luat la întrecere pe apă, precum marinarii. Câştigătorii au fost premiaţi de Primăria Municipală. Solemnitatea ceremoniei a fost dată de defilarea navelor, care au trecut prin faţa spectatorilor cu semnalele acustice pornite, pentru a anunţa marea sărbătoare pe Dunăre.
Cel mai savuros moment al zilei a fost nunta marinărească. Furatul miresei pe Dunăre şi plecarea marinarilor în recuperarea ei a fost o aventură care a ţinut publicul cu sufletul la gură.

De la un capăt la celălalt, faleza Dunării din Călăraşi a fost plină de oameni, care au vrut să asiste la programul festiv de Ziua Marinei. Cei care au vrut să vadă mai de aproape spectacolul pe apă au coborât cât mai aproape de mal, susţinând participanţii la competiţiile de înot şi de navigare pe fluviu. Cu mic cu mare, oamenii au profitat de sărbătoare şi s-au distrat.
Forfota de pe faleză s-a extins şi pe aleile din Parcul Central, unde grătarele au sfârâit, iar terasele şi tonetele cu îngheţată au fost pline de pofticioşi. Cei mici au dat frâu liber imaginaţiei şi au desenat pe asfalt, astfel că multe alei s-au colorat spre amintirea zilei festive.
Ziua Marinei a fost organizată la Călăraşi de autorităţile locale, care au transformat reşedinţa de judeţ într-o atracţie turistică pentru toţi cei care nu au ajuns la malul mării pentru cel mai aşteptat moment al verii.
Ziua Marinei a fost încheiată cu finala Festivalul Internaţional de Folclor HORA MARE, organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Calarasi.

Lasă un răspuns