„Doina Bărăganului” a răsunat a joc şi voie bună la ediţia a III-a

Ritmurile populare au luat locul celor uşoare în Grădina de Vară a staţiunii Amara, unde s-a desfăşurat a treia ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Doina Bărăganului”. Cea mai nouă manifestare din peisajul cultural ialomiţean, care contribuie la descoperirea talentului interpreţilor de muzică populară din ţară şi la valorificarea cantecului şi portului popular românesc, a adus pe scenă 12 tineri din toate regiunile folclorice.
Şi pentru ca a fost o competiţie, cei mai buni au fost declaraţi câştigători. Şase tineri au plecat de pe scenă cu un premiu. Juriul a acordat două menţiuni, trei premii şi trofeul „Doina Bărăganului” , adjudecat după o prestaţie de excepţie, de tânăra de doar 17 ani, Cătălina Anton, din judeţul Argeş.

Gala festivalului care îşi leagă numele de ansamblul folcloric „Doina Bărăganului“ al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa a fost deschisă de orchestra centrului condusă de profesor doctor Cristian Obrejan.
Sute de mâini ale turiştilor veniţi în staţiune de prin toate colţurile ţării au aplaudat prestaţiile artistice şi au oferit flori soliştilor îndrăgiţi. Ansamblul folcloric „Doina Bărăganului”, gazda evenimentului, şi-a scos şi el pe scenă dansatorii şi pe solista Nicoleta Rădinciuc.
Concurenţii au fost evaluaţi de un juriu de prestigiu format din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti, care girează valoarea acestui eveniment artistic de anvergură naţională. Printre ele, solista suceveancă, Margareta Clipa, care a urcat pe scenă în recital.
Momentul aşteptat al serii de publicul din Amara a fost recitalul celei supranumite „ciocârlia” cântecului românesc popular, Maria Ciobanu.

Lasă un răspuns