Gest nobil făcut de o studentă la arhitectură pentru elevii care învaţă în şcoala copilăriei sale

O fostă elevă a şcolii gimnaziale din comuna călărăşeană Perişoru, ajunsă studentă la arhitectură ,a transformat pereţii banali ai laboratoarelor de biologie şi fizică-chimie în opere de artă. Ideea a plecat de la conducerea şcolii care i-a propus implicarea în proiectul „Şcoală, artă şi pasiune”, prin animarea sălilor de clasă cu un design şi o grafică nouă. Tânăra de 20 de ani, a acceptat provocarea, şi a transformat vacanţa de vară în muncă de creaţie în atelierul deschis în şcoală. Nicoleta Dafina a lăsat creionul din mână pentru pensule, sprayuri şi alte ustensile pentru zugravi şi a gândit pe lavabil, ceva frumos şi durabil.
Studenta noastră foloseşte creionul pentru schiţele de arhitectură interioară. Astfel că după mult timp, folosirea pensulelor şi combinarea culorilor i-au încercat îndemânarea în faţa unui perete de câţiva metri pătraţi.
Lucrarea din laboratorul de fizică a fost marea piatră de încercare a talentului tinerei studente. Atât în dimensiunea peretelui , cât şi a lucrării! După trei săptămâni de muncă, Nicoleta s-a autodepăşit cu muralul care îl înfăţişează pe Albert Einstein într-un sistem planetar.
Nicoleta desenează, ca orice copil, încă de când era la grădiniţă. Pentru că avea talent, tot atunci s-a bucurat şi de prima expoziţie personală. A trecut apoi la portrete şi tablouri pentru prieteni. A dat admitere la Liceul de Artă din Slobozia, oraşul în care s-a născut. Dar nu a fost să fie şi a ajuns elevă a Colegiului Naţional Mihai Viteazu, specializarea biologie-chimie. Şi-a continuat visul de a face grafică şi design la facultate, unde a fost admisă în primii 10 la Universitatea de Arhitectură din Bucureşti, secţia Arhitectură de Interior. Şcoala gimnazială din Perişoru a fost cea care a pus bazele în educarea tinerei studente, care îi îndeamnă pe toţi copiii să creadă în visul lor.

Deşi i-ar fi plăcut să lucreze împreună cu elevii talentaţi la arte plastice, recunoaşte că tehnicile folosite îi depăşeau pe cei mici, astfel că planul a rămas pentru vara viitoare când va reveni pentru noi lucrări. Toţi profesorii îşi amintesc că Nicoleta era şi ea talentată de mic copil.
Nicoleta visează ca la finalizarea studiilor să îşi practice meseria de arhitect şi să contribuie cu experienţa şi talentul ei la schimbarea ambientului. Deşi îi place la Perişoru, are câteva idei de schimbare prin comună.
Lucrările Nicoletei au fost şi pe placul unui patron de restaurant din centrul vechi al Braşovului, acolo unde va exista o expoziţie permanentă cu creaţiile studentei. La şcoala din Perişoru va reveni vara viitoare pentru a picta noi săli de clasă. Până atunci, conducerea unităţii caută sponsori pentru procurarea materialelor, destul de costisitoare..

Lasă un răspuns