80 de elevi din patru judeţe învaţă la Amara despre stilul de viaţă sănătos

80 de tineri din toată ţara învaţă la Amara de ce este important să facă mişcare, care este tipul de mişcare care li se potriveşte şi cum să se alimenteze corect! Tabăra naţională “Mişcare, Armonie, Sănătate”, organizată de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport a fost deschisă la Centrul de Agrement, acolo unde, timp de şase zile, elevii participă la cursuri de nutriţie, aerobic, tae-bo şi dans.

„Tabăra Naţională Mişcare, Armonie – Sănătate”, aflată la a treia ediţie, are ca scop iniţierea tinerilor şi orientarea acestora către un mod de viaţă sănătos, prin mişcare şi o alimentaţie corectă. Pe parcursul celor şase zile, tinerii participă la diferite module (teoretice şi practice) de iniţiere în aerobic, tae-bo, dans şi nutriţie, având la bază nevoia unui stil de viaţă sănătos şi armonios. Renunţarea la sucurile cu zahăr, chipsuri şi fast-food, precum şi creşterea consumului de legume şi frcute, au fost marile provocări în materie de management nutriţional.
La programul din tabără participă 80 de tineri din Buzău, Mehedinţi, Gorj şi Ialomiţa, record de participanţi faţă de ediţiile anterioare.
Misiunea profesorului de sport nu este una uşoară în vremurile noastre, când alternativele electronice de petrecere a timpului liber îndeamnă generaţia tânără la sedentarism.
După însuşirea primelor noţiuni teoretice, elevii au ieşit în curtea Centrului de Agrement, pentru a exersa mişcările învăţate..
Programul taberei naţionale “Mişcare, sănătate-armonie”, se va încheia duminică seară cu festivitatea de premiere şi un foc de tabără, întreţinut cu momente artistice.

Lasă un răspuns