AMARA 50- ISTORIE ŞI LEGENDĂ

Istoria de 50 de ani a Festivalului de Muzică Uşoară „Trofeul Tinereţii”de la Amara a fost consemnată în paginile unei cărţi, ce poartă semnătura lui Octavian Ursulescu. Vocea inconfundabilă care a prezentat mai bine de jumătate dintre ediţiile festivalului. Volumul, cu titlul „Amara 50- istorie şi legendă”,a ieşit de sub tipar în deschiderea ediţiei jubiliare şi a fost prezentat presei într-un cadru festiv din care nu au lipsit autorităţile judeţului, organizatorii, membrii juriului şi alte nume care se leagă de istoria de jumătate de veac a celui mai longeviv festival de muzică uşoară din ţară, desfăşurat an de an, fără întrerupere.

O istorie fabuloasă a muzicii uşoare româneşti desfăşurată în inima Bărăganului, în una din celebrele staţiuni din ţară, o istorie care vorbeşte despre mari muzicieni şi tinereţe, nu putea fi redată decât in paginile unei cărţi tipărite la o calitate pe măsura festivalului. Volumul a fost finanţat de autorităţile din Amara, cu sprijinul Consiliului Judeţean.
Lansarea volumului „Amara 50- istorie şi legendă”a fost un bun prilej pentru marii compozitori, personalităţi ale muzicii prezente în „loja juriului” cum o numeşte Ursulescu, să îşi amintească momente de pe scenă şi din spatele ei.
După lecturarea poveştilor despre cele 49 de ediţii, cu muzică live, oameni, întâmplări şi trăiri, autorul lasă privitorului un rezumat al istoriei în imagini. Iar cei care au trecut măcar o dată pragul festivalului, se vor regăsi, dacă nu în fotografii, măcar în povestirea autorului.

Lasă un răspuns